Karel Šíp oslaví 75. narozeniny: Neznám bratra, přiznal!

Karel Šíp

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. května 2020 19:44

Prvního červnového dne má narozeniny Karel Šíp, který před lety v jednom televizním pořadu pátral po svých předcích. Sám navíc prohlašuje, že když jde o jednu konkrétní věc, tak nezná bratra.

Karel Šíp zítra oslaví půlkulaté 75. narozeniny a radost mu jistě dělají umělecké sklony mladšího syna, který hraje na kytaru a klavír. On sám už dal před hudbou přednost televizní zábavě.

„Vtip je pro mě nade vším. Když to je sranda, tak neznám bratra,“ tvrdí podle ČTK tvůrce úspěšného pořadu Všechnopárty, kterého se nedávno odvysílal už jubilejní šestistý díl. Tento pořad poprvé v životě postavil na improvizaci a nezve do něj politiky. „Moje zkušenost s nimi byla většinou příšerná,“ říká narovinu.

Šíp začínal s klipovým pořadem Hitšaráda, který moderoval s Jaroslavem Uhlířem. Oba později bavili diváky v Galasuperšou nebo Šarádě až do začátku 90. let. Na obrazovku České televize se Šíp v roce 2005 vrátil, předtím slavil téměř deset let úspěchy na Nově jako protagonista talkshow Horoskopičiny, Skopičiny nebo Paškál.

„Rozhodně neříkám, že za mého mládí bylo líp - za mého mládí se nic nesmělo. Třeba cestovat. Prvně jsem byl u moře v sedmnácti letech s Čedokem v Bulharsku. A rozplakal jsem se, když jsem viděl tolik vody,“ prozradil jednou Šíp, který je výjimečný i tím, že se nestydí za označení bavič.

Témata: Karel Šíp