Karel Gott (†80) NA PRODEJ! Tohle dílo nikdo neznal!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. května 2020 8:33

O věci spjaté s Karlem Gottem je po jeho smrti velký zájem, zvlášť pokud jde o něco opravdu výjimečného, o čem mnoho lidí ani nevědělo, že to existuje. Právě jedna taková věc je teď na prodej.

Je dobře známo, že Karel Gott (†80) se vášnivě věnoval výtvarnému umění. Po smrti slavného zpěváka roste o jeho díla zájem mezi sběrateli. Právě v těchto dnech může mít některý z nich štěstí.

Do internetové aukce jde totiž Gottův utajovaný obraz s názvem Divy zpívají prezidentu Havlovi z roku 2006. Vyvolávací cena je stanovena na 1000 korun, aukce bude probíhat do 25. června. Současný majitel zůstává utajen.

„Obraz se jmenuje Divy zpívají prezidentu Havlovi, takže centrálním motivem malby je prezident Václav Havel obklopený svými oblíbenými zpěvačkami a zpěváky,“ řekl dle webu novinky.cz majitel aukční sítě Jaroslav Jakubec.

Zajímavé je, jak Gott prezidenta Havla na obraze vyobrazil. „Karel Gott použil velice působivou uměleckou výtvarnou zkratku, kdy Havlova tvář je pouhý ovál, vidíme tam jen obrys jeho účesu. Můžeme hádat, že je to pravděpodobně Havel, ale jistota je v tom, že uprostřed oválu je nalepená oficiální známka s prezidentem Havlem,“ vysvětlil Jakubec.

Témata: Karel Gott