Zemřel Jaroslav Švach: Fotbalového obránce (†47) brali za klubovou legendu!

Fotbal, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. května 2020 8:58 | Aktualizováno: 29. května 2020 9:36

Český fotbal, který se v těchto dnech radoval z návratu hráčů na ligové trávníky, zasáhla smutná zpráva. Ve věku pouhých 47 let zemřel bývalý ligový obránce Jaroslav Švach, který byl legendou zlínského fotbalu.

„S velkým smutkem přijal zlínský fotbalový klub zprávu o tom, že náhle zemřel Jaroslav Švach. Zlínskému obránci a legendě klubu bylo pouhých 47 let. Jardo, odpočívej v pokoji!“ uvedl FC Fastav Zlín na svých webových stránkách.

V dresu zlínských ševců si Švach připsal 180 ligových startů a zlínský dres po dobu svého ligového působení nikdy neopustil. Z pozice obránce navíc nastřílel 16 branek, což z něj děla druhé nejlepšího střelce klubové historie.

V roce 2007 okusil zahraniční angažmá v kazašském klubu FK Astana, kde odehrál 8 duelů a vstřelil jednu branku. Zmíněnou sezonu pak dokončil v druholigové Opavě s bilancí 6 utkání a jednoho gólu.

„FC Fastav Zlín si nesmírně váží všech služeb, které v jeho dresu Jaroslav Švach odvedl. V rámci sobotního utkání uctí celý klub památku Jaroslava Švacha minutou ticha. Navždy si tě budeme pamatovat nejen jako hráče, ale i jako osobnost!“ dodal klub.

Témata: Jaroslav Švach úmrtí Fotbal