Marek Eben: Slavný moderátor míří do světa!

Marek Eben 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. května 2020 19:50

Marku Ebenovi udělal nový koronavirus čáru přes rozpočet, když ho připravil o každoroční práci na karlovarském filmovém festivalu. Nakonec ale oblíbený moderátor dostal nečekanou šanci zazářit po celém světě.

Více než sto celovečerních filmů, dokumentů i krátkometrážních filmů či debaty s režiséry Pong Čun-hoem či Guillermem del Torrem se budou od pátku zdarma vysílat na síti YouTube v rámci společného projektu dvou desítek filmových festivalů, z nichž řada musela kvůli pandemii zrušit své letošní ročníky.

Do projektu s názvem We Are One: A Global Film Festival (Jsme jeden: Světový filmový festival) se zapojil i Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, který kvůli šíření koronaviru přesunul svůj 55. ročník z letošního na příští rok.

Karlovarský festival se rozhodl světovému publiku představit československou klasiku Oldřicha Lipského, film Adéla ještě nevečeřela z roku 1977. Mezinárodnímu publiku se představí také pořad Marka Ebena Na plovárně.

V rámci bloku Future Frames, který se soustředí na mladé tvůrce, vybral karlovarský festival čtyři krátké filmy. Jsou jimi Furiant Ondřeje Hudečka (Česko), Všechno dobře dopadne Patricka Vollratha (Německo/Rakousko), Nájemnice Klary Kochańské (Polsko) a Hřejivá komedie o depresi, šílenství a nesplněných snech Michala Ďuriše (Slovensko). 

Témata: Marek Eben