Petr Nárožný (82): Po konci herecké kariéry má nový zdroj příjmů!

Petr Nárožný, český herec, moderátor a bavič.

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. května 2020 13:32

Rada herců si zoufala, že kvůli koronakrizi přišla o kšefty. Divadla nehrála, natáčení filmů a seriálů se zastavila. Herec Petr Nárožný (82) si ale může mnout ruce. On sám má totiž práce ta velmi dobré peníze nad hlavu!

Petr Nárožný nemá o práci nouzi ani v těžkých časech. Před časem sepsal svoje vzpomínky a úvahy a sám je namluvil na desku s názvem „Škoda slova, které padne vedle“. V dnešní době je podle něj namlouvání knížek pro herce stejně rentabilnější, než stát na pódiu či před filmovou kamerou, prozradil herec pro Aha!

„Mám doma řadu cédéček, na nichž vypráví a vzpomíná Mirek Horníček, pro mě nezapomenutelný Vláďa Svitáček, Vladimír Menšík, a když je mi občas smutno, což ke stáří patří, tak jsou zase všichni ti báječní lidé se mnou v pokoji nebo v autě a vyprávějí to právě mně!“ popisuje herec v upoutávce k audioknize, která už je na pultech knihkupectví.

Právě tato starší cédéčka jej inspirovala, aby sám namluvil něco podobného. „A tak mě napadlo, že je tady pár kamarádů a hodně přátel a známých, s kterými jsem ušel kus života, a třeba by si se mnou po letech rádi popovídali. A také jsem si přikázal, že nebudu dojatě vzpomínat ani kázat. Opravdu žádná velká moudra. Prostě někdy je sranda víc než celý Schopenhauer!“ směje se Nárožný.

Křest audioknihy, která byla vydána 20. března, si Petr Nárožný původně naplánoval na 23. dubna v Činoherním klubu, se kterým se tak po čtyřiceti letech chtěl definitivně rozloučit. Plány mu ale zhatil koronavirus a s ním spojená nařízení vlády. Křest byl nakonec odsunut na polovinu června.

Témata: Petr Nárožný audioknihy