Richard Krajčo má plán: Fanouškům chce všechno vynahradit!

Richard Krajčo a Kryštof 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

25. května 2020 22:00

Kapela Kryštof kvůli aktuálním zdravotním opatřením přeložila osm festivalů Kryštof Kemp i jarní turné na rok 2021. Vstupenky zůstávají v platnosti. Se svými fanoušky se chce skupina setkat 4. prosince v pražské O2 areně. ČTK o tom za pořadatele informovala Eva Hromádková.

Čtvrtý ročník série festivalů Kryštof Kemp měl začít 4. července v Náměšti na Hané. Tradičně byla připravena otevřená koncepce bez bariér mezi interprety a fanoušky, společná stanování, zpívání u táboráku, zapojení členů kapely do celodenních aktivit a program v prostředí převážně přírodních amfiteátrů cílený na děti i dospělé. Kromě Kryštof Kempů musela kapela odložit i vyprodané jarní divadelní turné.

Skupina Kryštof v čele se zpěvákem a kytaristou Richardem Krajčem patří k nejúspěšnějších tuzemským popovým souborům. Na koncert na vyprodaném fotbalovém stadionu Evžena Rošického na pražském Strahově, který byl v roce 2017 součástí oslav 25 let Kryštofa na hudební scéně, přišlo 40.000 lidí.

Vedle svých hitů jako Lolita, Cesta nebo Atentát skupiny na posledních koncertech hraje i novější písně Šňůry, Naviděnou, Nesmím zapomenout a Zůstaň se mnou. Krajčo píseň Ty a já zpívá nad hlavami diváků při jízdě na kole připevněném na speciální konstrukci. V době omezeného vystupování během nouzového stavu Krajčo představil novou píseň s názvem Hned teď.

Kryštof založili Richard Krajčo, Nikolaj Arichtev, Jarda Blahut, Bisi Arichtev a Pavel Studník v roce 1993 v Havířově. Debutové album Magnetické pole pokřtili v červnu 2001 v ostravském klubu Boomerang na Stodolní ulici. Zatím poslední desky Srdcebeat z roku 2015 se prodalo přes 36.000 kusů.

Témata: Richard Krajčo Skupina Kryštof