Není to jen Hollywood! Jana Uriel Kratochvílová otevřeně o vydírání a kariéře přes postel!

Jana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. února 2018 12:08 | Aktualizováno: 5. února 2018 14:17

Nedávné výpovědi řady úspěšných hereček ukázaly, že v Hollywoodu se dělá kariéra přes postel a k sexuálnímu obtěžování či napadání tam dochází jako na běžícím pásu. Jak se ale nyní ukazuje, podobné praktiky platí i v Česku.

Jana "Uriel" Kratochvílová je věhlasná česká zpěvačka, textařka a skladatelka s jedinečným hlasem, kterým nazpívala například legendární hit Dlouhá bílá žhnoucí­ kometa. Nyní ale prozradila, že z ní mohla být dokonce hvězda světového formátu, cesta k tomu ale vedla přes postel.

Komunisté Janu Kratochvílovou, Pavla Trnavského a Jiřího Hrubeše v osmdesátých letech odsunuli do Velké Británie. Zpěvačka ale měla uhrančivý hlas, kterým si podmanila Čechy, a spekulovalo se o tom, že by před sebou mohla mít hvězdnou budoucnost i v zahraničí. Místo toho jí ale musela peníze poslat vzdálená tetička z Ameriky. 

"Ona nám poslala asi sto dolarů a my si za to okamžitě koupili kazeťák. Potřebovali jsme makat. Kámoši nám pomohli získat ubytování v centru Londýna, sice v suterénu, ale zase jsme měli svobodu na práci. Napsali jsme album Bohemian, díky magneťáku ho natočili a okamžitě posílali na inzeráty do novin. A pak se to stalo. Přišli lidé, kteří se do těch písniček úplně zbláznili, odnesli je k mocným právníkům, ti našli manažera a ten s námi hned podepsal smlouvu na vydání alba,“ popsala pro Téma. 

Její deska vyšla v mnoha evropských zemích, moc peněz z ní ale neviděla. "Já sice objela jako Jana Pope světové turné, bydlela v luxusních domech a vozila v bourácích, ale všechno to bylo pronajaté. My sice podepsali smlouvu na několik milionů, ale živili se na nás tři manažeři. Prachy byly jejich. My nafasovali šeky, ale utratit jsme mohli každý jen asi sto liber týdně. Dopadlo to tak, že nám to všechno šlohli,“ dodala.

Na to, aby se uchytila jako sólová zpěvačka, ale podle svých slov neměla žaludek. "Nenabyla jsem dojmu, že musím předvádět nahotu, abych se cítila jako umělec. Madonna jejich podmínky přijala, já ne. Odmítla jsem dělat perverzní, sprostá a lascivní videa. Pak došlo i na to, že buď odevzdám tělo, nebo... Je to stále stejné, buď jste milenka někoho mocného, nebo nikoho nezajímáte,“ uvedla Kratochvílová.

Do takové nabídky ale nikdy nešla a styděla se za to, že jí vůbec dostala. Je však ráda za to, že u ní zvítězilo její lepší já.

Témata: Jana Uriel Kratochvílová