Hvězdný kuchař Jan Punčochář z MasterChef: PŘIZNÁNÍ O HUBNUTÍ!

Jan Punčochář

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2020 11:08

Jan Punčochář se proslavil především jako porotce v televizní show MasterChef. Je expertem na poctivou českou kuchyni a je na něm trochu vidět, že jí sám miluje. Sám ale tvrdí, že nikdy nezhubne.

"Vím, jak zhubnout, ale nikdy k tomu nakonec nedojde. Ne proto, že bych vyloženě moc žral, jsem takzvaně zobací typ. Tady ochutnám, tu zobnu... Nedávno jsme třeba dělali kančí výpečky a vždy, když jsem šel okolo, jsem si alespoň jeden malý výpeček musel strčit do pusy," přiznal v rozhovoru pro časopis Týden.

Punčochář je majitel slavné restaurace U Matěje, která lidem servíruje plné talíře českých specialit. Hosté si jeho jídla často fotí, což mnohým kuchařům vadí, jemu ale ne. Naopak z toho má radost.

"Vítám, že mají o jídlo zájem, baví se o něm, není jim lhostejné, co mají na talíři. Já mám taky plný telefon fotek jídla, i když je pravda, že na sociální sítě je příliš nepřidávám. Zato večer - když zase držím dietu - si ty fotky rád prohlížím," tvrdí.

Překvapivě také přiznal, že už tolik netouží po prestižní michelinské hvězdě. Tou se může pyšnit například restaurace jeho kamaráda Radka Kašpárka, který s ním účinkuje v kuchařské soutěži MasterChef.

Témata: MasterChef Jan Punčochář