Josef Laufer má naději: K čemu se rodina upíná?

Yvetta Blanarovičová a Josef Laufer 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. května 2020 12:02 | Aktualizováno: 21. května 2020 22:12

Již pěkných pár týdnů je Josef Laufer upoután na lůžku a jeho zdravotní stav se nemění. Rodina samozřejmě důvěřuje ošetřujícím lékařům, může se však upínat i k něčemu jinému. Kde vzít naději, že to nakonec dobře dopadne?

Josef Laufer je po nedávné operaci už přes dva měsíce v jedné z pražských nemocnic. Lékaři ho po zákroku uvedli do umělého spánku a jeho stav zůstává prakticky neměnný, i když podle posledních informací vycházejí klinické testy dobře.

Z toho plyne alespoň malá naděje, stejně jako z rodinné minulosti. Když totiž Laufer loni v létě oslavil kulaté 80. narozeniny, zavítal do vysílání Českého rozhlasu, kde naznačil, že jeho rodina má dlouhověkost v genech.

„Po dlouhé době jsem byl teď ve Španělsku za jednou z mých sestřenic, která mě představila mojí jediné ještě žijící tetě a té je 93. Takže ten kořínek tam bude,“ konstatoval tehdy Laufer dle webu rozhlas.cz v pořadu Blízká setkání.

Všichni by si pochopitelně přáli, aby se Laufer dožil podobně požehnaného věku. Nikdo navíc nechce, aby odešel od rozdělané práce. V divadle s ním počítají na premiéře muzikálu, na kterém se autorsky podílel, s režisérem Tomášem Magnuskem měl navíc natáčet film.

Témata: Josef Laufer