Lenny ovládla hitparády. Proč nechce koncert v O2 aréně?

zpěvačka Lenny 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. května 2020 20:36

Album zpěvačky a skladatelky Lenny bude 21. května avizovat klip k písni Easy. Nová nahrávka s tuctem nových skladeb pod názvem Weird & Wonderful vyjde o den později. Písnička chce zahrát i na velkém koncertu 4. prosince v pražském O2 Universum. Proč si netroufá na O2 arénu?

Koncert v hale pro 5000 lidí bude největším v její kariéře. Zazní na něm písně z nové desky i průřez starší tvorbou. Lenny zatím na rozdíl od svých některých kolegů neuvažuje o vystoupení v hlavní koncertní hale O2 areny, kam se vejde přes 16.000 posluchačů. Ve Foru Karlín na ni přišlo kolem 3000 lidí, takže kapacita haly Universum je podle ní tak akorát. "Já mám raději mezikroky a budování věcí od píky," sdělila dcera zpěvačky Lenky Filipové.

Na novém albu zachovává Lenny stejný produkční tým v čele s Ondřejem Fiedlerem i zpěv v angličtině. "Moji muziku předkládám v takovém balíčku. A ten balíček mimo jiné tvoří můj projev, angličtina, autorství skladeb a třeba moje kudrnaté vlasy. A nelze z něho bez narušení určité rovnováhy něco vyjmout. Není to, že bych měla něco proti češtině nebo spoluautorství, ale jsem přesvědčená, že součástí mého úspěchu je právě ten balíček," řekla ČTK.

Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru musí Lenny oželet plánované akce k představení nové nahrávky. "Chtěla jsem uspořádat sérii akcí v několika městech pro fanoušky jako poděkování za jejich přízeň, ale to bohužel nevyjde. Rozhodla jsem se proto udělat něco na podobné bázi. Se svoji kapelou jsem natočila videa jako ochutnávky nových písniček a prostřednictvím sociálních médií je budu v příštích týdnech prezentovat," podotkla.

Na druhém albu Lenny pracovala čtyři roky - první demosnímek měla připravený v říjnu roku 2016 a poslední píseň vznikla necelý týden před odevzdáním alba. "Očekáváním jsem se nenechala stresovat, brala jsem to tak že je dobře, když se lidé na album těší," řekla.

Lenny, která před třemi roky podepsala globální smlouvu s německým Universal Music, v minulosti uspěla v zahraničí. Prorazila zejména na italském trhu, kde se její vlastní skladba Hell.o několik týdnů držela na předních příčkách v nejposlouchanějších italských rádiích a objevila se v italském oficiálním rádiovém žebříčku. V Itálii se prodává i její debutové album Hearts.

Témata: zpěvačka Lenny