Tohle Česko ještě nevidělo! Petr Janda prozradil, co chystá!

Petr Janda, poslední zakládající člen Olympicu, oslaví letos ve skupině 55 let 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. května 2020 18:57

Skupina Olympic vybere nového klávesistu, který nahradí Jiřího Valentu, konkurzem v přímém přenosu během živého vystoupení Víkend pro seniory 2 z nahrávacího studia Propast. Koncert se odehraje v sobotu 30. května. Pět zbývajících uchazečů zahraje tři písně a kapela nechá, aby se ke konečnému výběru vyjádřili i členové jejího fan klubu.

Olympic oznámil svým fanouškům odchod klávesisty letos v březnu. S klávesistou a zpěvákem Valentou se skupina rozloučila po 34 letech jeho členství v kapele.

"Výpověď Jiřího Valenty není pro nás nějakou novinou. Očekávali jsme ji už delší dobu. Jirka prostě není v pořádku a každým dnem se jeho stav zhoršoval. Vyhlašujeme konkurz na post klávesáka. Jakmile bude vybrán a bude situace kolem koronaviru uklidněna, natočíme nové album a vyrazíme již s novým klávesákem na tour," napsal Olympic na svých stránkách.

Sestavu Olympiku tvoří Janda, který je ve skupině založené Miloslavem Růžkem od roku 1963, baskytarista Milan Broum, jenž přišel v roce 1975 a bubeník Martin Vajgl. Ten v roce 2013 nahradil zemřelého Milana Peroutku. "Hledáme někoho, kdo by přinesl na desku nějaký vklad. Nejde jen o hraní, chybí nám osobní kontakt. Není to tak jednoduché, ten člověk nám nesmí lézt na nervy hned po třetím koncertě," podotkl Janda.

Témata: Skupina Olympic Petr Janda