Iva Janžurová slaví 79. narozeniny: Chce tu být ještě 20 let?!

Janžurová, Iva

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2020 21:56

K legendám českého filmu i divadla patří dnešní oslavenkyně Iva Janžurová, která na den přesně za rok oslaví kulaté 80. narozeniny. Ona sama si podle všeho umí představit, že tu s námi bude ještě dvacet let.

Právě dnes slaví Iva Janžurová 79. narozeniny, naneštěstí právě v době, kdy si je nemůže užít na jevišti, poněvadž divadla se do provozu vrací opravdu jen pozvolna. Diváci ale mohou být v klidu, na odchod do důchodu zatím úterní oslavenkyně nepomýšlí.

Slavná herečka to naznačila ve vysílání Českého rozhlasu, když mluvila o jednom ze svých posledních výrazných filmů Teroristka, za který byla nominována na Českého lva. „Nedávno jsem ten film viděla a zdálo se mi, že je dobrý,“ řekla dle webu rozhlas.cz.

Filmaři jí v tomto snímku dali do rukou zbraň a ona dokonce vystřelila. „Požádala jsem režiséra Bajgara, aby mi připsal scénu, jak se doma sama jako samouk snažím tu brokovnici rozebrat, pochopit princip jejího nabíjení,“ prozradila.

Na svůj výkon přesto pohlížela kriticky. „Že jsem to neudělala špatně, si teď říkám o svých filmech z 60. a 70. let, kdy jsem k sobě byla velmi kritická. Takže po 20 letech to budu říkat i o Teroristce,“ konstatovala.

Témata: Iva Janžurová