Marek Eben o politice v Česku: Jedno velké neštěstí!

Marek Eben 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. května 2020 21:07

Marek Eben se v politice "angažuje" maximálně jako volič, přesto některé průzkumy ukazují nálady, podle kterých by ho lidé byli ochotni volit. Oblíbený moderátor prozradil, proč o opravdovém angažmá v politice neuvažuje.

Jméno Marka Ebena se občas skloňuje v souvislosti s prezidentskou funkcí, dokonce se nedávno objevilo v jednom relevantním průzkumu veřejného mínění. On sám by se z vlastní vůle na Pražský hrad rozhodně nehnal.

„To není funkce, do které by vás mohli donutit. Vy musíte být vůči lidem zodpovědný. A když víte, že nemůžete jejich očekávání naplnit, tak byste do toho neměli chodit. K tomu musíte mít také nějakou profesní výbavu,“ vysvětlil webu isport.blesk.cz.

Oblíbený moderátor naznačil, že by mu dělalo problém být ve styku s řadou lidí, kteří se teď v politice angažují. „Když se podíváte na celou tu politickou sféru, jakými lidmi je obsazena a s kým byste musel komunikovat, tak to nic pěkného nenabízí,“ řekl narovinu.

„Každý příští prezident, který přijde, to bude mít těžké. Celá oblast politiky zvlčila a nikomu kvalitnímu se tam nechce. A to je velké neštěstí, protože pak se otevřou dveře pro ty nekvalitní, a ti rádi obsadí takové funkce,“ dodal Eben.

Témata: Marek Eben