Karel Gott (†80) valí i po smrti: Zase nechal všechny za sebou!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2020 16:58

Zájem o Karla Gotta neuvadá ani více než půl roku po jeho smrti. Od tohoto týdne o tom máme další jasný důkaz. Mistr totiž zase nechal všechny za sebou jako v dobách Zlatého slavíka.

Karel Gott (†80) byl zvyklý nechávat své soupeře za sebou především v anketě popularity Zlatý, resp. Český slavík, kterou vyhrál hned dvaačtyřicetkrát, což je opravdu neuvěřitelné číslo. Mistr ale válí dál i po smrti.

Tento týden poskytla ČTK své údaje česká pobočka Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI). Příjmy hudebního průmyslu v Česku loni meziročně vzrostly téměř o 16 procent na 1,1 miliardy korun a z velké části za to může právě Gott.

„Za tímto nezvyklým nárůstem stojí s největší pravděpodobností úmrtí ikony tuzemské hudební scény, pana Karla Gotta, jehož alba se v poslední čtvrtině roku prodávala v nadstandardním počtu,“ uvedla IFPI.

Zesnulý zpěvák zaznamenal ještě jedno zajímavé prvenství. Nejprodávanějším hudebním albem na českém trhu totiž byla v roce 2019 kompilace Karel Gott 80/80 Největší hity 1964-2019.

Témata: Karel Gott