Viděl jen obrys… Ringo Čech narovinu o posledním setkání s Gottem (†80)!

František Ringo Čech 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2020 8:30

Říjnový odchod Karla Gotta zasáhl celé Česko, nejvíce ze všech však jeho přátele, mezi které patřil i František Ringo Čech. Ten dlouho sbíral odvahu, než konečně promluvil. Vzhledem k obsahu jeho vyprávění se není čemu divit.

Přes půl roku nechtěl o smrti Mistra mluvit. Až teď se František Ringo Čech rozpovídal o posledním společném setkání s Karlem Gottem (†80), ke kterému došlo kvůli připravované knize. „Karel byl hrozně milej, ale bylo na něm vidět, jak je na tom hrozně špatně,“ řekl Ringo dle webu blesk.cz.

„Ringo, já tě skoro nevidím, vidím jen obrys, skoro tě neslyším,“ svěřil se prý legendární zpěvák, o kterého se pečlivě starala jeho žena.  „Seděli jsme tam smutně dva celoživotní kamarádi. Ivanka kolem něj tančila, tak jsem si říkal, že měl Karel velký štěstí s Ivanou,“ konstatuje hudebník, podle kterého bylo v plánu ještě další setkání.

„Tři neděle po narozeninách mi volali z auta, Karel a Ivanka, odněkud se vraceli, mají někde chalupu. Měli velmi dobrou náladu, smáli se a Karel říká: ‚Prosím tě, zastav se, my bysme tě chtěli s Ivanou vidět, zastav se na kafe.‘ Tak jsem říkal: ‚Jasně, Karlušo, to víš, že jo,‘“ vzpomíná.

Jak už ale nejspíš tušíte, už se spolu nesetkali. „‚Jakmile bude časová mezera, zavolejte, sednu do auta a jedu za váma.‘ Ale už jsem nejel. Karel umřel,“ dodal Čech.

Témata: František Ringo Čech Karel Gott