Jan Hrušínský odvrací zkázu divadla: Nezodpovědná vláda, bude to k ničemu, láteří!

Jan Hrušínský 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. května 2020 12:01

Jan Hrušínský se prakticky od začátku koronavirové krize v Česku snaží odvrátit zkázu Divadla Na Jezerce. Světlo na konci tunelu ale stále úplně nevidí. Naopak se bojí, že to zase bude k ničemu.

Jan Hrušínský se opět opřel do některých politiků a ve videu škrtal ve svém Divadle Na Jezerce jedno představení za druhým. Rád si přitom odškrtl nějaké to odehrané představení. V jednom rozhovoru ale tento týden prozradil, jak se věci mají.

„Vláda sice říká, že divadla mohou hrát pro sto osob – ale pokud chcete hrát divadlo seriózně, nemůžete otevřít a začít, když se rozhodnutí dozvíte takto pozdě. K tomu, aby se vyprodala divadelní představení, je třeba aspoň dvouměsíční předstih. Proto nyní začíná být v ohrožení i termín od 9. června,“ řekl webu informuji.cz.

Vláda podle člena slavného hereckého rodu jedná nezodpovědně, další překážkou je podmínka mít každou druhou řadu volnou a každé třetí místo neobsazené. „Kdybychom to přesně dodrželi, sto lidí se k nám do hlediště ani nevejde,“ konstatuje principál.

Hrušínský proto vyhlíží limit 500 osob, o kterém slyšel od ministra zdravotnictví. „To by bylo dobré, ale museli by to divadlům říct včas. Když to sdělí pár dní předem, bude to k ničemu. Uvítal bych od vládních úředníků větší zodpovědnost,“ dodal.

Témata: Jan Hrušínský