Eva Pilarová (†80): Konečně pořádné poslední rozloučení!

Eva Pilarová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. května 2020 15:35

Když zemřela Eva Pilarová, situace v zemi neumožňovala, aby se uskutečnilo velké poslední rozloučení. S rozvolňováním opatření ale zazněla slova plná optimismu. Kdy by mohl obřad proběhnout?

Zítra to budou dva měsíce, co nás navždy opustila zpěvačka Eva Pilarová (†80). K jejímu úmrtí došlo již v době, kdy v Česku platila opatření proti šíření koronaviru, a tak byl pohřeb velice komorní. Teď už ale přece jen svítá na lepší časy.

„Slibuju jí, že snad už počátkem června uspořádáme na Strahově zádušní mši. S knězem Marianem Pospěchou jsme už vše probrali a přichystali. Jde jen o to, aby mohlo přijít víc než nyní povolených osob,“ cituje vdovce web blesk.cz.

Změnily se i plány ohledně místa posledního odpočinku. Slavici by nakonec měli patřit mezi další slavné brněnské rodáky. „Už mi i konkrétně ukázali, kde by ji uložili. Líbí se mi to,“ prozradil Jan Kolomazník.

„Hrob je v rohu hřbitova, jen kousek od krematoria, a tak ho lidé, kteří ji měli rádi, snadno naleznou. Přál bych si, aby to pro její příznivce bylo takové poklidně poutní místo,“ dodal muž, který stál po boku Pilarové až do poslední chvíle.

Témata: Eva Pilarová