Zemřel Čestmír Řanda: Jeho otec měl podobně smutný osud!

Čestmír Řanda ml.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. května 2020 9:40

Počátkem tohoto týdne nás zasáhla smutná zpráva o náhlém úmrtí herce Čestmíra Řandy mladšího (†60). Podobně smutný osud potkal i jeho otce, který byl také známý hercem. I on zemřel velice brzy.

V pondělí ve věku 60 let náhle zemřel herec a muž mnoha profesí Čestmír Řanda mladší. O příčině smrti zatím není jasno, ale mluví se o infarktu. Tomu v roce 1986 podlehl jeho tou dobou jen o dva roky starší otec Čestmír (†62) také známý herec a divadelní režisér. O jeho osudu napsal před lety web ahaonline.cz.

Čestmír Řanda starší měl problémy se srdcem dlouhodobě, což souviselo se závislostí na kouření, kterou si vypěstoval po smrti svého otce. „V devětašedesátém roce byl oslabenej a chytil bacil tuberkulózy, no a potom přišel infarkt,“ citoval server jeho ženu.

Zemřel v roce 1986, kdy na něj prý dolehla smrt manželčina bratra. „Podle lékařů měl v září v nemocnici absolvovat bypass, ale k tomu už bohužel nedošlo. V srpnu jel na kontrolu, ráno se mu udělalo špatně a už jsme museli volat sanitku. To byl vlastně třetí infarkt,“ vzpomínala paní Dagmar.

„Já jsem věděla hned, co se stalo. Já vím, že mě utěšovali, že to bude dobrý, ale bohužel se to zhoršilo,“ svěřila se na závěr.

Témata: Čestmír Řanda ml.