Josef Laufer: K doktorům má blízko odjakživa!

Josef Laufer (autor: Andrea Vernerová) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. května 2020 9:04

Josef Laufer je už několik týdnů v péči lékařů a jeho přátelé zatím marně čekají na dobrou zprávu. Pravdou ale je, že legendární zpěvák má k doktorům blízko odjakživa, nikoliv však jako pacient.

Josef Laufer leží již dva měsíce v umělém spánku na lůžku v jedné z pražských nemocnic. Lékaři ho do tohoto stavu uvedli po nedávné operaci srdce a zatím se nepokusili ho opět probudit. Jistě k tomu mají dobrý důvod.

Pro slavného herce a zpěváka není zdravotnické prostředí ničím neznámým. V roce 1939 se narodil do rodiny lékaře Maxmiliána Laufera, který mimo jiné působil jako interbrigadista v rámci lazaertu J. A. Komenského v době občanské války ve Španělsku.

Jeho syn Josef se narodil ve Francii, kam lékař odešel se svou ženou po porážce španělských republikánů. V lednu 1940 tam vstoupil do exilové československé armády. Po obsazení země nacistickým Německem se rodina evakuovala do Velké Británie.

Zpěvák tedy vyrůstal na Ostrovech, kde jeho otec dál působil v oboru, konkrétně jako vojenský lékař u RAF neboli královského letectva. Do Československa se rodina definitivně vrátila až v roce 1947. Maxmilián Laufer ve vlasti pracoval jako dětský ortoped.

Témata: Josef Laufer