Anička Slováčková o ztrátě vlasů během léčby: Nejtěžší byl…!

Anna Slováčková 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. května 2020 16:09

Anička Slováčková se během léčby rakoviny musela vypořádat s tím, že přišla o vlasy, které už jí nyní ale pomalu začínají zase růst. Nejspíš i proto se rozhodla prozradit, kdy to pro ni bylo vůbec nejtěžší.

Aničce Slováčkové drží všichni palce, aby u ní několikaměsíční léčba měla kýžený efekt, že od lékařů uslyší, že je znovu zcela zdravá. Ostatně už má za sebou celý cyklus chemoterapií i následný operační zákrok.

Jistotu, že rakovinu prsu překonala, ale talentovaná herečka a zpěvačka ještě nemá, což se občas podepíše na psychice. „Když na mě teď přijdou chmury, řeknu si, že vypadám jako starý kamioňák. Ale v hlavě už vím, že za chvíli budu, doufám, ve staré podobě se všema těma chlupama,“ přiznala webu blesk.cz.

Právě ztráta vlasů je u žen léčících se s touto nemocí ožehavým tématem, což potvrzuje i dcera slavných rodičů. „Nejtěžší byl první moment, když mi řekli, že budu muset podstoupit léčbu a o vlasy přijdu. Samotné ostříhání už tak strašné nebylo a s dalším holením to bylo lepší a lepší,“ svěřila se.

I tuhle záležitost nakonec bere s humorem a nadhledem. „Našla jsem v tom i jisté výhody, protože mívám velké návaly horka, takže když se zpotím, hlavu otřu žínkou a za tři vteřiny jsem v cajku. A navíc můžu o půl hodiny déle spát,“ dodala Slováčková.

Témata: Anna Slováčková