Mahulena Bočanová: Herci jsou paraziti? Přišel jasný vzkaz!

Mahulena Bočanová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. května 2020 13:23

Mahulena Bočanová si všimla, že se v Česku rozmohl jistý nešvar. Doslechla se, že herci jsou prý líní a parazitují na společnosti. Všem, kdo si tohle myslí, se rozhodla na sociální síti vysvětlit, že to tak opravdu není.

Mahulena Bočanová se rozhodla, že popíše, jak vypadá její běžný den. „V 5 ráno budíček, kafe a v 5:15 nasednout do auta a hodina cesty do ateliéru Ordinace. Zařídit odvoz dcery do školy a ze školy. Točím buďto celý den od 6 do 18 hodin, když hraju večer v Praze, když hraju v jiných městech tak končím v 15 a v 16 hodin odjezd autokarem s ostatními kolegy z centra Prahy do místa, kde hrajeme,“ spustila na facebooku.

„Návrat domů kolem půlnoci, přelezu do svého auta a jedu hodinu domů. Ideální je si v noci uklidit a uvařit na druhý den, když dcera chrní, aspoň se mi u toho nemotá. Jo, je autistka, o to je péče zajímavější, nenudíte se,“ pokračuje herečka.

Divadlo hraje skoro každý večer. „Když nehrajete večer a máte kliku, že vás osloví, tak volný den využijete k moderaci různých akcí, když máte kliku a točíte film, musíte skloubit natáčecí dny seriálu a filmu. Raději spíte 3-4 hodiny denně a nějak se prostě s produkcemi domluvíte. Dále je běžné, že dopoledne denně od 10 do 14 hodin zkoušíte novou hru, trvá to 2 až 3 měsíce, než dojde k premiéře. Pak teprve dostáváte honorář za odehraná představení,“ konstatuje.

„Také je samozřejmě normální se ke všemu starat o rodinu, domácnost, ani toho psa se mi utratit nechce, takže musí ven a jíst. Překvapuje mě, že jsme ještě únavou a stresem nevymřeli. My paraziti,“ vysvětluje s tím, že složenky se platit musí.

Bočanová dodala, že o prázdninách mají zasloužené a neplacené volno. „Stojí to za to, je to život kočovný a vyčerpávající a rozhodně nemá nic společného s leností! Tak asi tak… Tak na viděnou v divadle a mějte nás rádi. My se na vás těšíme,“ vzkázala na závěr.

Témata: Mahulena Bočanová