Miro Žbirka přiznal: Tady mi pomohli, když mi šlo o život! Hned několikrát...

Miro Žbirka (foto: Lukáš Běhounek) 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

7. května 2020 20:22

Zpěvák a skladatel Miro Žbirka, který kvůli koronavirové pandemii přesunul natáčení druhé řady televizní show Doupě na léto, koncertuje online, vydává DVD a zahraje i pod okny nemocnice, kde mu pomohli, když mu šlo o život.

Místo pořadu z klubu Doupě 10. května uskuteční přímý přenos akustického koncertu na ČT Art i online. Ve čtvrtek 14. května pak zahraje v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady jako poděkování sestrám, lékařům a zdravotnickému personálu. ČTK o tom za pořadatele informovala Simona Andělová.

"Je to i mé osobní poděkování, ve vinohradské nemocnici mi několikrát pomohli, když mi šlo o život. Vím, jak to teď mají těžké, a proto bych je rád alespoň tímto způsobem potěšil," sdělil Miro Žbirka.

V čase koronavirové karantény již Žbirka fanouškům nabídl online koncert ze zkušebny, který má již přes 450.000 zhlédnutí a na streamovacích službách stále sdílí oblíbené playlisty. Dokončují se také práce na životopisném dokumentárním filmu Meky, který by měl vstoupit do kin v létě. Natočil jej Šimon Šafránek, režisér oceněný Českým lvem za dokument King Skate vyprávějící o zrodu skateboardingu v Československu.

V těchto dnech také vyjde DVD s nahrávkou Žbirkova loňského koncertu v pražské O2 areně s názvem 40 let na scéně, kde ho doprovodila skupina složená z uznávaných britských hudebníků. Jako host vystoupil v písni 22 dní v roli bubeníka bývalý fotbalový brankář Petr Čech. Dalšími hosty byly zpěvačky Magdalena Šalamounová, Martha, Katarína Knechtová, Ráchel Skleničková a Eddi Readerová.

Témata: Miro Žbirka