Vendula Pizingerová riskuje? PRAVDA o jejím těhotenství!

Vendula Pizingerová (Svobodová) s manželem 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. května 2020 11:48 | Aktualizováno: 6. května 2020 16:12

Veronika Pizingerová zaskočila Česko prvomájovým oznámením těhotenství. Někteří škarohlídové hned říkali, že v 48 letech zbytečně riskuje. Expert, který se s ní navíc dobře zná, si to ale úplně nemyslí.

Velkým tématem posledních dní je těhotenství Venduly Pizingerové v 48 letech. Vdova po hudebním skladateli Karlu Svobodovi se mimochodem musela vypořádat s nepřejícnými reakcemi některých lidí, někdo jí dokonce přál postižené dítě. Podle odborníků se však není čeho bát.

„Vendule moc přeju, aby jim to všechno vyšlo a dítě bylo zdravé,“ řekl webu ahaonline.cz profesor Pavel Calda z Gynekologicko-porodnické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice, který se o ni staral při předchozích dvou těhotenstvích.

Jako renomovaný odborník se vyjádřil také k problematice vysokého věku nastávající maminky. „Není pravda, že svým věkem ohrožuje své ještě nenarozené dítě. Pokud žena ještě menstruuje a občas má ovulaci, proč by nemohla být těhotná?“ připomíná.

„O Vendulině těhotenství se teď všude mluví jen proto, že je známá,“ dodal lékař s tím, že věk opravdu není rozhodující. Kdyby prý jen lidé věděli, kolik bylo některým rodičkám, které mu prošli pod rukama…

Témata: Vendula Pizingerová