To je hnusný! Prohráli jsme, bomby a desítky mrtvých! Kraus spustil povolební kanonádu

Jan Kraus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. února 2018 10:48

Moderátor a bavič Jan Kraus se ve své show vrátil k výsledkům prezidentských voleb. přiznal, že on není právě fanoušek znovuzvoleného prezidenta Miloše Zemana. Pro lidi, kteří jej nevolili, má ale prý dobrou zprávu - "Nemůže nás zklamat," vzkázal Čechům.

„Prezidentskou volbu máme za sebou, část lidí, která nezvítězila, tedy jejichž kandidát nezvítězil, se ocitá v hluboké depresi,“ začal Kraus s tím, že to chápe, protože v lidech zůstávají ty pozápasové pocity a zápal.

Situaci srovnává se sportem a situací, kdy naše oblíbené družstvo prohraje. „Radost z toho mít nemůžeme. Na druhou stranu si říkám – a taky patřím mezi ty, co nevyhráli – že to není tak světaborná věc, aby mi to ničilo soukromý život. Aspoň zatím.“ přiznal moderátor.

„Mojí oblíbenou tezí je, že přiznat si prohru je často ta první výhra, kterou se člověk může naučit. Říkám to proto, že jsem měl velmi dlouhé životní období, kdy jsem jenom prohrával. A při všech těch prohrách jsem si vždycky řekl, že jsem to zase prohrál, ale že to neznamená, že to příště nevyhraju. Myslím, že bychom se z toho brzy mohli zase dostat do normálního stavu,“ myslí si Kraus.

Mluvil také o tom, že sledoval sčítání hlasů i informační řádky, které k tomu v televizi běžely. „A tam se během toho dramatického sčítání objevilo: 'V Kábulu dnes při výbuchu bomby zemřelo 90 lidí'. Tak jsem si říkal: 'To je starost, to je trable. Od toho jsme ještě daleko',“ zdůraznil moderátor, že se na světě dějí i horší věci.

„A ti, co vyhráli, by se tím neměli tak opájet. To je taky hnusný. Protože to je necitlivé k nám, co jsme prohráli.. Obě tyto skupiny by se k sobě měly chovat ohleduplně. A mám pro nás, co jsme nebyli příznivci prezidenta Zemana, jednu dobrou zprávu. Nemůže nás zklamat,“ dodal optimisticky Kraus.

Témata: Jan Kraus prezidentské volby 2018