Vít Starý opravdu stál za koncem Mandrage: Bubeník řekl, jak to bylo!

Skupina Mandrage ukončovala své 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. května 2020 14:45

Od chvíle, co k tomu došlo, se mluví o tom, že koncem Mandrage stál především zpěvák Vít Starý. Jak se teď ukázalo, byla to vlastně pravda. Jeden ze členů kapely o tom narovinu promluvil.

Oblíbená kapela Mandrage odehrála v úvodních týdnech roku poslední koncert a ukončila činnost. Rozlučkového vystoupení už se nezúčastnil zpěvák Vít Starý, jehož problémy měly za koncem úspěšné formace podle spekulací stát. Bubeník potvrdil, že na tom frontman jistý podíl má.

„Víťa vlastně sebral odvahu, kterou by nikdo z nás nenašel, protože jsme všichni zatížení nějakými racionálními a materiálními věcmi, což on nikdy nebyl. Má totálně otevřenou hlavu a to je věc, kterou na něm naprosto obdivuju. Já bych kapelu sám od sebe v životě nerozpustil,“ přiznal dle webu expres.cz Matyáš Vorda v rozhovoru pro týdeník Téma.

Podle něj to byla Starého osobní nutnost. „Nějakou dobu už to v něm vřelo, nelíbilo se mu, jakým způsobem se kapela vede. Víťa je muzikant, umělec, který má rád řemeslo, dělání písniček, hraní na kytaru a zpívání. Ale vůbec ho nezajímá jakýkoliv byznys okolo,“ tvrdí jeho kamarád.

Spekulace o zpěvákových potížích s návykovými látkami nijak nekomentoval, pozornost snad upoutala jen následující slova. „Není pravda, že by to jeden ustál a druhý ne, tak to vůbec není. To bych hrozně nerad, aby si kdokoliv myslel, že někdo vyhrál nebo něco ustál a někdo ne,“ prohlásil bubeník.

Témata: skupina Mandrage