Juraj Jakubisko na narozeniny kašle: Slavit hodlá až něco úplně jiného!

Juraj Jakubisko 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

29. dubna 2020 21:57

Oslavám narozenin doba epidemie koronaviru moc nepřeje, ale Juraje Jakubiska to možná ani nezajímá. Slovenský režisér je prostě slavit nehodlá. Čas chce totiž věnovat něčemu úplně jinému.

Slovenský režisér Juraj Jakubisko oslaví své 82. narozeniny, které připadají na 30. dubna, pracovně. Dokončuje trikové scény ke svému filmu Perinbaba a dva světy, kterým navazuje na pohádku Perinbaba.

"Původní Perinbabě bude letos přesně 35 let a nový film pro nové diváky a novou generaci si vyžadují i nový přístup," vysvětlil populární filmař. Premiéra snímku je v plánu na prosinec 2020.

"Narozeniny musí stranou, jediná oslava, na kterou se teď těším, je ta, až oslavíme premiéru nové Perinbaby v kinech," uvedl Jakubisko, jehož posledním filmem v českých kinech byla Bathory, která se s rozpočtem zhruba 328 milionů korun zařadila k nejnákladnějším filmům ve střední Evropě.

"Současný stav se prací na dokončování samozřejmě nepříjemně dotknul, ale přesto pokračujeme a blížíme se k cíli. Beru to jako daň za to, že jsem se na stará kolena pustil do práce s počítačovými triky," dodal režisér. 

Témata: Juraj Jakubisko