Šest let od smrti Ivety Bartošové (†48): Maminka Svatava řekla, co se dělo krátce poté!

Iveta Bartošová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. dubna 2020 21:09

Dnes uplynulo šest let od chvíle, co si Iveta Bartošová vzala život. Její rodina se s tím vcelku pochopitelně vyrovnává dodnes. Její maminka Svatava ale v knize uvedla, co se dělo hned krátce poté.

Oblíbená zpěvačka Iveta Bartošová spáchala sebevraždu 29. dubna 2014 v 11:29 krátce po svých 48. narozeninách nedaleko svého domu v pražské Uhříněvsi, když si lehla na koleje před přijíždějící vlak. Na zvukový signál údajně zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm. 

Její maminka Svatava v knize Má dcera Iveta uvádí, že se o tragické smrti milované dcery dozvěděla od jejího tehdejšího partnera Josefa Rychtáře. Známý drsňák prý brečel, když jí říkal, co se stalo. Ona se pochopitelně rozplakala také. 

„Už jsem tím vším ale byla tak otupená a v posledních letech jsem si říkala, že se o něco takového pokusí a podaří se jí to,“ prohlásila doslova o Ivetě paní Bartošová. Přesto dodnes nedokázala pochopit, proč si dcera vzala život.

Právě Rychtář má podle všeho urnu s popelem, což se mnoha lidem nelíbí. Loni se proti tomu ohradila chůva Golda, kterou Bartošová zaměstnávala. „Myslím, že je to velmi špatně, především vůči Arturovi. Kdo jiný má větší nárok na mámu než dítě?“ nechala se slyšet.

Témata: Iveta Bartošová