Jiří Mádl a karanténa? Neuvěříte, co natočil!

Jiří Mádl se trápí se štěstím, kterému má podávat ruce 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. dubna 2020 18:18

Režisér, scenárista a herec Jiří Mádl natočil v karanténě intimní minisérii o lásce s názvem Miluju tě, Pucinko. Jejími hrdiny jsou dva zubní kartáčky.

Do 1. května budou diváci moci krátký film zhlédnout na pokračování na instagramových a facebookových profilech Mádla a Dawson Productions. Tvůrce bude možné podpořit prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz libovolnou částkou.

"Cílem iniciativy Tvůrci v izolaci - Isolation Creations je šířit radost a příjemnou náladu i v této nelehké době, kdy se řada z nás ocitla v nuceném odloučení od svých blízkých. Pobyt v karanténě inspiroval tvůrce natolik, že vznikly nápady a náměty pro krátké filmy, které by jinak nespatřily světlo světa - jako třeba příběh o lásce dvou zubních kartáčků u Jirky Mádla doma anebo vlastnoručně vyrobená pastička na vejce u Roberta Hloze v kuchyni," uvedla producentka a zakladatelka Dawson Productions Monika Kristlová.

Miluju tě, Pucinko se natáčelo u Mádla doma. Nejdříve se uskutečnil "casting", kterého se místo herců účastnily kartáčky různých barev a tvarů. Nakonec do hlavních rolí režisér obsadil kartáčky z rodinné české firmy. Minisérii o čtyřech dílech v celkové délce 23 minut filmaři natočili za sedm natáčecích dní. V příběhu hravé love story dvojice kartáčků nemůže být spolu, ale ani bez sebe, a učí se žít ve světě zasaženém koronavirem.

"Celý proces tvorby Miluju tě, Pucinko byla jedna velká radost a ohromná sranda. Snad se teda převalí i na diváka. Kartáčky v seriálu dělají spoustu věcí jako lidi. Smějou se, hádají se, večeří, souloží, paří, spí a hlavně prožívají koronavirovou krizi a snaží se si z ní něco odnést," podotkl režisér a autor scénáře Mádl, který hlavním hrdinům propůjčil také svůj hlas.

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl