Oldřich Navrátil o velké seriálové roli: Vážil si jí z jednoho důvodu!

Oldřich Navrátil 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. dubna 2020 11:27

Oldřich Navrátil se před časem dostal k velké seriálové roli, kterou herci nedostávají každý den, přesto musel pečlivě zvážit, zdali ji přijme. Nakonec se rozhodl kývnout především z jednoho důvodu.

Příští týden to bude už rok, co nás navždy opustil legendární herec Václav Postránecký (†75). Zemřel 7. května v kruhu nejbližší rodiny po dlouhém a statečném boji se zákeřným onkologickým onemocněním.

Postránecký již předtím ze zdravotních důvodů odešel od rozdělané práce v televizi Prima, kde hrál hlavní roli v seriálu a také provázel diváky jedním populárním pořadem. Sám ale určil svého nástupce, kolegu Oldřicha Navrátila.

„Václav Postránecký mě za sebe navrhl, čehož si velmi vážím, protože mu nemoc nedovolila pokračovat,“ prozradil loni Navrátil v rozhovoru pro Právo. „Žádný dramaturgický zásah v tom nebyl. Jen se vymyslelo, že otec Jan Krejza (seriálová postava – pozn. red.) jako bude uvádět Receptář,“ dodal.

Zesnulý Postránecký, respektive jeho hlas, by se měl ještě objevit v připravovaném pokračování filmové série 3Bobule. Snímek má mít premiéru ještě letos, vzhledem k epidemii koronaviru je však jeho uvedení do kin nejisté.

Témata: Oldřich Navrátil Václav Postránecký