Karel Gott (†80): Dojemná vzpomínka jeho fotografa! Zklamal ho jen jednou!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. dubna 2020 20:21

Na Karla Gotta vzpomíná i spousta lidí ze sousedního Německa, jejichž jména nám nic neřeknou. V těchto dnech o Mistrovi promluvil jeden německý fotograf. Zpěvák ho zklamal snad jen jednou jedinkrát.

Na německém webu wz.de se objevila vzpomínka na zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80), kterou redakci poskytl její dlouholetý fotograf Kurt Keil. Ten v listopadu 1987 požádal Mistra, aby v Uni-Halle ve Wuppertalu zazpíval Včelku Máju. 

„Bohužel tu pak neměl žádný koncert,“ prozradil Keil. Ve Wuppertalu přitom podle zmíněného serveru v roce 1975 vznikl první německý fanklub Gotta. Jinak ale fotograf nemá legendárnímu zpěvákovi co vyčítat.

Naopak dodnes tvrdí, že mnohonásobný Zlatý slavík byl vždy výborným společníkem, se kterým byla zábava. „Byl to sympatický a nekomplikovaný muž,“ vzpomíná na společná setkání.

„Když Karel Gott koncertoval v regionu, fotografoval jsem ho na jeho koncertech. Bylo mi umožněno ho mnohokrát fotografovat v Kolíně nad Rýnem nebo v Düsseldorfu. Byla to vždy velmi příjemná spolupráce,“ dodal Keil.

Témata: Karel Gott