Jiřího Sováka přežila skoro o 20 let! Zemřela Anna (†82), vdova po herecké legendě!

Jiří Sovák

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. dubna 2020 19:33

V září uplynou dvě desítky let od úmrtí Jiřího Sováka. Manželka Anna přežila legendárního herce právě o téměř dvacet let. V tomto týdnu však přišla smutná zpráva o jejím úmrtí.

Jiří Sovák byl třikrát ženatý, s první ženou měl syna Jiřího Schmitzera, rovněž slavného herce. Nejdéle, a to přes 40 let, však vydrželo poslední manželství s paní Annou. V těchto dnech ale všechny zastihla smutná zpráva.

Podle informací webu ahaonline.cz vdova po legendárním herci v úterý ve věku 82 let zemřela. Přesná příčina smrti zatím není známa, ví se však, že Anna v poslední době měla zdravotní potíže se slinivkou a musela držet dietu.

Slavného manžela nakonec přežila o necelých 20 let. Sovák zemřel v září roku 2000, kdy se mu stal osudným rituál na chalupě ve Stříbrné Skalici. Tam se totiž s oblibou od března do listopadu několikrát denně sprchoval studenou vodou. 

„Jako správný kutil si vyrobil na tu dobu zcela inovativní zahradní sprchu. A před patnácti lety se v ní sprchoval naposled, když uklouzl a zlomil si krček. Pak už to znáte,“ vzpomínala před lety vdova v rozhovoru pro výše uvedený web.

Témata: Jiří Sovák