Jiřina Bohdalová dostane přes milion korun: Soud rozhodl!

Jiřina Bohdalová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. dubna 2020 17:55

Jiřina Bohdalová má v těchto dnech, které tráví v domácí izolaci, přinejmenším jeden důvod k radosti. Krajský soud rozhodl v kauze, ve které byla legendární herečka vedena jako poškozená osoba.

Před více než rokem vás stars24.cz informoval, že se k soudu dostane kauza, ve které figuruje Jiřina Bohdalová. Tu měl jistý bankéř připravit prodejem falešných obrazů o miliony korun. V těchto dnech došlo v této věci k zásadnímu posunu.

Server irozhlas.cz se dostal k písemnému vyhotovení rozsudku krajského soudu v Praze, ze kterého vyplývá, že poškození by od údajných padělatelů obrazů dostat celkem 26 milionů korun. Kolik dostane hvězda stříbrného plátna?

„Obžalovaným Fröhlichovi, Fröhlichové a Trokanovi pak nařídila, aby jako náhradu škody společně a nerozdílně zaplatili… poškozené Bohdalové částku 1 500 000 Kč spolu s úrokem z prodlení z této částky ve výši 9,50 % p. a. ode dne 16. 10. 2018 do zaplacení,“ píše se dle webu v rozsudku.

Fröhlich měl se svou ženou obchodovat s falzifikáty uměleckých děl známých českých malířů, které pro něj podle policie zhotovil malíř a restaurátor Alexandr Hanel. Ten ale později utekl na Kanárské ostrovy. Fröhlich se tak začal obracet na jiné padělatele.

Témata: Jiřina Bohdalová