Karel Gott (†80) něco tušil: Předpověděl, že přijde koronavirus?!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. dubna 2020 16:50

Je známo, že Karel Gott měl na některé věci poměrně zajímavý názor. Jeden z jeho přátel tvrdí, že měl Mistr před smrtí zajímavou vizi o blížící se katastrofě. Lidstvo po jeho odchodu postihla pandemie koronaviru.

Fotograf Miloš Schmiedberger popsal poslední setkání s legendárním zpěvákem Karlem Gottem (†80) v kavárně v centru Prahy zhruba dva měsíce před smrtí Mistra. Přítomen byl i herec a bavič Jiří Krampol. 

Schmiedberger a Krampol seděli v podniku, když kolem procházel zpěvák. „Karel šel okolo, byl unavený a díval se do země, ale když jsme na něj zavolali, na všechno se vykašlal a povídali jsme si další dvě a půl hodiny. Ožil, lítaly fóry, byl bezvadný,“ svěřil se fotograf dle webu extra.cz.

Řeč přišla na autobiografickou knihu, které by se fanoušci mnohonásobného Zlatého slavíka měli snad dočkat letos. „O ní říkal, že si myslí, že ji už nestihne dokončit,“ vzpomíná účastník setkání. 

„ A pak povídá: ‚Podívej se okolo sebe na lidi. Jsou smutní, jak se tváří, jak jsou nešťastní. Jako by měla přijít nějaká katastrofa.‘ A za pár měsíců přišel koronavirus. Karel měl zvláštní vize,“ dodal Schmiedberger.

Témata: Karel Gott