Karel Gott (†80) ve vzpomínkách kolegyně: Bude to znít nevděčně, varuje!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. dubna 2020 8:29 | Aktualizováno: 19. dubna 2020 14:32

Karel Gott má pochopitelně místo ve vzpomínkách mnoha kolegů, výjimkou není ani Marta Kubišová. Oblíbená zpěvačka zavzpomínala na vtipnou historku s Mistrem. Zároveň prozradila, v čem se od sebe zásadně lišili.

Marta Kubišová ve vysílání Českého rozhlasu zavzpomínala na zesnulého kolegu Karla Gotta (†80), kterého označila za pravý opak sebe sama. „Jeho publikum nabíjelo, ale já bez toho mohu být, i když vím, že to možná zní nevděčně. Hlasivky mám zdravé, ale po infarktu mi nějak odešla síla a nechtěla jsem vzbuzovat v lidech soucit,“ vysvětlila.

Oblíbená zpěvačka přesto přiznala, že ji Mistr jednou přesvědčil, aby u něj ještě hostovala. „A teď jsem za to moc ráda,“ nechala se slyšet. Důvodem k radosti ale nebylo přímo společné vystoupení. 

„Na koncert v Košicích mě nalákal hlavně letem v tryskáči,“ svěřila se dle webu rozhlas.cz Kubišová, pro kterou šlo o jedinečný zážitek. Koncert měl navíc zajímavou dohru.

Tryskáčem se totiž z východního Slovenska také vraceli. Všichni už měli vyrazit v autech na letiště, ale Gott nikde nebyl. Pro nadšené publikum totiž na pódiu přidával další písně. Podle vzpomínek Kubišové byl přesto na letišti první a odlet proběhl podle plánu. 

Témata: Karel Gott Marta Kubišová