Zemřela Milena Jelínková (†85): Truchlí i Žilková, které neskutečně pomohla!

Milena Jelínková (vlevo) s Martinou Formanovou a Petrem Jarchovským 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. dubna 2020 8:58 | Aktualizováno: 17. dubna 2020 22:01

Koronaviru tento týden podlehl velká osobnost českého filmu, scénáristka Milena Jelínková. Čest s ní spolupracovat měla i Veronika Žilková, kterou zpráva pochopitelně zasáhla. Jak bude na Jelínkovou vzpomínat?

Jak vás stars24.cz informoval, na komplikace spojené s koronavirem zemřela v USA osobnost českého filmu Milena Jelínková, scénáristka filmu Zapomenuté světlo. Za výkon v něm obdržela Českého lva Veronika Žilková, kterou zpráva pochopitelně zasáhla.

„Pláču....Milena byla velká umělecká osobnost a přítelkyně. Poprvé jsme se viděly na konkursu na Zapomenuté světlo a pak několikrát v jejím pražském bytě proti Židovskému hřbitovu,“ zavzpomínala dle webu blesk.cz.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Veronika Zilkova Stropnicka (@veronikazilkovastropnicka), Dub 16, 2020 v 4:22 PDT

Později se sešly na premiéře divadelní hry, kterou Jelínková popsala na základě nerealizovaného filmového scénáře. „Na premiéře životopisné hry Adina Mandlová, kterou geniálně napsala, mi pomohla překonat úmrtí syna,“ svěřila se oblíbená herečka.

Žilková na zesnulou scénáristku zavzpomínala i na sociálních sítích. Na svém instagramovém profilu zveřejnila fotografii, na které vedle sebe sedí v divadelním hledišti.

Témata: Milena Jelínková Veronika Žilková