Náhlá smrt hudebníka Vančury (†82): Spirituál kvintet truchlí, Šmucler je v šoku!

Dušan Vančura

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. dubna 2020 20:19

Náhlé úmrtí člena legendární kapely Spirituál kvintet Dušana Vančury rozesmutnilo jeho spoluhráče, nejvíce však šokovalo zubního lékaře Romana Šmuclera. Na sociální síti píše o „strašné ostudě a selhání“.

Jak vás stars24.cz dnes informoval, ve věku 82 let náhle zemřel dlouholetý člen kapely Spirituál kvintet, zpěvák a kontrabasista Dušan Vančura. Podle dostupných informací měl zánět zubu a vzhledem k současné situaci kolem koronaviru nešel k zubaři. Zánět u něj naneštěstí přešel v celkovou sepsi organismu.

„Je to velmi zlá zpráva, a to nejen profesně, ale i lidsky. My se s Dušanem známe od mládí, i když do skupiny přišel devět let po zahájení její činnosti, tak souběžně skoro od počátku zkoušel dělat něco podobného. Bylo velkým štěstím pro Spirituál kvintet, že jsme se nakonec sešli v jedné kapele,“ řekl ČTK kapelník Jiří Tichota.

Zakládající člen Spirituálu připomněl, že v těchto dnech vychází knížka k 60. výročí činnosti kapely. „Dušan už ji bohužel neuvidí, i když do ní napsal moc krásné pasáže o putování po Americe a podobně. On měl velký literární talent a byl výtečným textařem,“ dodal. 

V šoku je prezident stomatologické komory Roman Šmucler. „Jestli tenhle člověk, výjimečný muž, umřel uprostřed Evropy opravdu na komplikaci zubního kazu, tak je to strašná ostuda a selhání, před kterým jsem varoval. Dost paniky a za lékaře je mi to líto,“ napsal na twitteru.

Témata: Dušan Vančura Roman Šmucler