Karel Gott (†80): Režisér prozradil, jaké měl hvězdné manýry!

Karel Gott v pohádce Když draka bolí hlava 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. dubna 2020 17:51 | Aktualizováno: 16. dubna 2020 19:01

Karel Gott se během svého života mihl v mnoha méně či více úspěšných filmech. Jeden z filmařů, kteří měli tu čest jej režírovat, se rozhodl prozradit, jaké měl Mistr během natáčení hvězdné manýry.

Karla Gotta (†80) si bude český národ navěky pamatovat především jako slavného zpěváka, Mistr se ale toužil prosadit i na stříbrném plátně. O natáčení s ním se podle webu ahaonline.cz rozhodl povyprávět známý režisér pohádek a vtipných taškařic Zdeněk Troška.

Oblíbeného filmaře prý Gott jednoho dne na společenské požádal o roli v pohádce. „O pár let později jsme připravovali natáčení Z pekla štěstí 2 a já jsem si na jeho slova vzpomněl,“ svěřil se dle webu režisér.

„Měl jsem pro něj roli Lucifera. Tak jsem mu zavolal a měl radost, a že to bere. Dostal vlastně dvě role, ještě k tomu mu přibyla role Pánaboha,“ připomněl Troška, který promluvil také o hvězdných manýrech zpěváka.

„Na to, jaká hvězda Karel byl, neměl vůbec žádné požadavky. Naopak byl úslužný, vnímavý a vždy naprosto perfektně připravený. Bylo neuvěřitelné s ním točit… Karel herec nebyl. Ale snažil se a byl před kamerou úžasný,“ dodal filmař.

Témata: Karel Gott Zdeněk Troška