6 let od smrti Ivety Bartošové: Zpěvačce hrozila transplantace! Proč začala pít?

Iveta Bartošová 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. dubna 2020 15:52 | Aktualizováno: 11. dubna 2020 12:21

29. dubna roku 2014 spáchala populární česká zpěvačka Iveta Bartošová sebevraždu skokem pod vlak. Od události, která šokovala Česko, letos uplyne šest let. Co tragické události předcházelo?

Tragické sebevraždě tehdy tomu nemohl uvěřit ani její manžel Josef Rychtář. Až po letech, v pořadu Tenký led, ale prozradil, co se u nich doma dělo.

Rychtář potvrdil, že soužití s Ivetou Bartošovou bylo složité. Přiznal, že opravdu měla velké problémy s alkoholem, a to údajně už dokonce dříve, než se spolu dali dohromady. "Ano, když jsem se s ní poznal, Iveta měla problém,“ prozradil dříve s tím, že za to nemohl on.

"Ivetka byla závislá na alkoholu, a ne mojí vinou. Takhle jsem jí převzal od pana Martucciho, když už teda budeme konkrétní. A protože Ivetka slíbila, že to zkusíme vlastními silami, já jsem s ní objížděl psychiatry i psychology, nebudu je tady jmenovat, ale jsou na to důkazy, dá se to doložit,“ dodal.

Co přimělo Ivetu pít a poté spáchat sebevraždu? Podle Rychtáře velké trápení. Tvrdí totiž, že se oblíbená česká zpěvačka alkoholem pokoušela léčit nemocnou duši.

Zpěvačka Iveta Bartošová spáchala sebevraždu 29. dubna 2014 v 11:29 nedaleko svého domu v Uhříněvsi, když si lehla na koleje před přijíždějící vlak. Na zvukový signál zareagovala tak, že se položila napříč kolejištěm.

I když to zpěvačka neustále popírala, měla velmi blízký vztah k alkoholu. A právě kvůli jeho dlouhodobému užívání měla úplně zničená játra. Zřejmě by jí tak čekaly další problémy spojené s cirhózou jater. Dokonce by zřejmě musela podstoupit transplantaci.

Témata: Iveta Bartošová