Karel Gott (†80) to tenkrát nevěděl: Teď už víme, že se loučil!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. dubna 2020 12:00 | Aktualizováno: 11. dubna 2020 13:17

Karel Gott se rád vracel na mnohá místa, jedno ale bylo opravdu výjimečné. V tomto týdnu si fanoušci mohou připomenout, jak se Mistr loučil s pražskou Lucernou. On sám to tenkrát ještě nevěděl.

V legendární Lucerně vystoupil Karel Gott (†80) nesčetněkrát. Vůbec naposledy se tam postavil na jeviště v roce 2017 na koncertu k 75. narozeninám hudebníka a skladatele Karla Vágnera. Samozřejmě si vysloužil potlesk vestoje.

Mistr se tehdy objevil na stejném pódiu se spoustu svých přátel. Nechyběl Václav Neckář, Láďa Kerndl nebo Hana Zagorová. Někteří z nich se s velkou pravděpodobností objeví v prosinci na dvou vzpomínkových koncertech na počest Gotta v O2 aréně.

Kdo by to do prosince nevydržel, může si v tomto týdnu Gotta připomenout v televizi. Česká televize totiž v pátek od 22:30 nasadila do vysílání „jedničky“ právě záznam tři roky starého koncertu z Lucerny. 

Tehdejší jubilant Vágner nedávno přiznal, že se sice se svým jmenovcem rozloučil na mši v katedrále, ale k hrobu se už nechystá. „Víte, já mám Karla v srdíčku. Poznal jsem ho i jinak než jako lidi z branže,“ nechal se slyšet.

Témata: Karel Gott