Tomáš Klus vydal nečekaně NOVÉ ALBUM! Je zdarma!

Tamara a Tomáš Klusovi 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. dubna 2020 20:13

Písničkáře Tomáše Kluse inspiroval boj proti koronaviru k napsání písní, které vycházejí na speciálním digitálním minialbu nazvaném Pět pohromadě. Písně nazpívali Tomáš a Tamara Klusovi, kteří se doprovodili na kytaru a klavír. Finanční výtěžek z prodeje EP věnují na sbírku Nadačního fondu pomoci.

Nahrávku Klusovi nabízejí prostřednictvím hudebního e-shopu Supraphonline.cz. "Cena za Pět pohromadě bude na Supraphonline.cz po tu dobu dobrovolná, tak aby zájemce o nové písničky motivovala k částkám, kterými by chtěli podpořit dobrovolníky ve sbírce s názvem Laskavost plodí laskavost," uvedl Drvota.

"Neumím šít. Neumím tisknout na 3D tiskárně. Neumím ani moc organizovat věci. Vlastně umím jenom psát písničky. Moje holka šít začala, kdyby měla tiskárnu, tak tiskne a zorganizovala toho hodně i přesto, že mi po osmi letech intenzivního naléhání podlehla a natočila se mnou desku. Karanténní podmínky neumožňují předat se vám jinak než podomácku, ale vzhledem k tomu, čím se snažíme přispět do diskuse, to tak vlastně asi mělo být," uvedl Klus.

EP Pět pohromadě obsahuje skladby s názvy LALALALALALALA, Domanásmáš, Krakeni, rodiNám, COVID. Na nahrávce písničky COVID se podílel baskytarista Jan Lstibůrek z doprovodné Klusovy kapely Cílová skupina.

"Jsou to takové naše 'příZpěvky' k vlně solidarity a pospolitosti, která nás zalila ruku v ruce s těžkou zkouškou pandemie. Dotýkáme se v nich témat, která jsou, věřím, pojítkem většiny a já osobně věřím, že z celé situace vyjdeme nejen moudřejší o to, jak porazit neviditelného nepřítele, ale především o to, že spatříme mnoho viditelných přátel a hrdinů v lidech, do kterých bychom to dříve vůbec neřekli. Třeba i sami v sobě. Či v nenáviděném sousedovi, šéfovi s divnými názory nebo paní pokladní z krámu naproti. Moc doufám, že naše písničky udělají radost doma a díky vaší laskavosti pomůžou tam, kde je to v tuhle chvíli nejvíce zapotřebí," podotkl Klus, který se nedávno omluvil, že zpočátku celou situaci kolem šíření koronaviru zlehčoval. "Omluvil jsem se a snažím se pomoct," konstatoval písničkář.

Témata: Tomáš Klus Tamara Klusová