Pavlína Pořízková vzpomíná na komunismus: Bojí se, že v USA uvidí to samé?!

Pavlína Pořízková 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. dubna 2020 16:57

Topmodelka Pavlína Pořízková v souvislosti s koronavirovou epidemií začala vzpomínat na dobu, kdy nežila v USA, ale v komunistickém Československu. Vidí snad nějakou paralelu? Budete se divit!

Pavlína Pořízková si loni prožila osobní tragédii, když zemřel její manžel, známý hudebník Ric Ocasek. Teď společně s ostatními Američany zažívá pandemii koronaviru. Spoluobčanům se v těchto dnech rozhodla dát lekci z historie.

„Když jsem byla malá a žila v komunistické zemi, bylo běžné, že byl něčeho nedostatek. Vlastně ani něčeho nemuselo být málo, ale stačilo, když paní Prdelková všem řekla, že slyšela, že dojdou brambory. A za pár dní v obchodech nebyly brambory,“ zavzpomínala.

Na lidi se rozhodla apelovat, aby se pokusili být v klidu. „Když skupina lidí začne panikařit a přijde o rozum, ztratíme smysl pro lidskost. Budeme se tlačit jeden přes druhého ve snaze se zachránit. Toho se bojím víc než epidemie,“ svěřila se.

„Aby bylo jasno, věřím, že je nutné zůstat doma a vyhýbat se veřejným místům, abychom se alespoň každý nakazil jindy a zdravotní systém to zvládl,“ dodala na sociální síti.

Témata: Pavlína Pořízková Pavlína Pořízková