Karel Gott (†80) půl roku po smrti: Takhle ho zvěčnil dobrý kamarád!

Láďa Kerndl vyřezal portrét Karla Gotta 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. dubna 2020 8:28

Od smrti Karla Gotta uplynulo ve středu půl roku, lidé ale na legendárního zpěváka nezapomněli. Vskutku pozoruhodný portrét Mistra se rozhodl udělat jeden z jeho kamarádů. Jaký materiál použil?

V těchto dnech došlo k odhalení křišťálového odlitku dlaně legendárního Karla Gotta (†80) v litoměřickém Muzeu Křišťálový dotek, který skláři získali loni v září, tedy krátce před smrtí Mistra. Až po jeho odchodu vzniklo další zajímavé dílo.

Gottův kolega a dobrý kamarád Láďa Kerndl si v karanténě krátí čas řezbou do dřeva. Právě tak vznikl portrét mnohonásobného Zlatého slavíka, od jehož smrti uplynulo minulý týden šest měsíců.

Také Kerndl se snažil Gotta podporovat v boji s rakovinou. „Chtěl jsem mu dát naději, že ať to v průběhu nemoci může vypadat sebehůř, vždy je důležitá víra a vnitřní síla. A tu on prokázal,“ prozradil webu blesk.cz.

„Zpíval jsem na jeho sedmdesátinách v hotelu Ambassador, tam se sešlo obrovské množství lidí v čele s Václavem Havlem. On pak na oplátku zpíval na mých, bez nároku na honorář. Dal mi tím krásný dárek,“ zavzpomínal ještě.

Témata: Karel Gott Ladislav Kerndl