Karel Gott (†80): Zazněla nečekaná slova chvály!

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2020 20:39

Na Karla Gotta se nezapomíná ani v sousedních zemích. Od smrti Mistra uplynul tento týden půlrok a na Slovensku zazněla nečekaná slova chvály na adresu legendárního zpěváka. Navíc je pronesl zástupce mladé generace.

Když Karel Gott (†80) loni v říjnu zemřel, z úst jeho kamarádů a kolegů z hudební branže zněla v podstatě jen slova chvály o tom, že do nebe odešel velký profesionál, který pro radost fanoušků udělal cokoliv.

Tento týden uplynulo od jeho smrti šest měsíců, což všem připomněla vdova Ivana Gottová. Opět se začaly objevovat pochvaly a vzkazy příznivců. Odkaz Mistra žije dál i u sousedů na Slovensku. Jedna mladá umělkyně tam o Gottovi obdivně promluvila do médií. 

„Je tu mnoho šikovných umělců a každý nabízí něco inspirativního. Ale asi jako největší profesionál a umělec nesmírně oddaný svým fanouškům mi připadal pan Karel Gott. Měl hlas, talent a pokoru. To je pro mě ikonické,“ řekla webu listu Sme herečka a zpěvačka Veronika Strapková. 

Strapková je teprve 29 let, takže opět vidíme, že fenomén Gott zasáhl i mladší generace, a to nejenom v České republice.

Témata: Karel Gott