Míša Kuklová řekla šokující pravdu o rakovině! Jak to bylo s diagnózou?

Michaela Kuklová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2020 17:22

„Milé dámy, dnes píšu především vám.“ Těmito slovy uvedla svůj nedělní příspěvek Michaela Kuklová, která bojuje s rakovinou prsu. Hned bylo jasné, že půjde o důležitou věc. Populární herečka se rozhodla o zákeřné nemoci promluvit.

„Nevím, jak vy, ale já neměla ani tušení, že existuje druh karcinomu, který nemusí být vidět ani na mamografu, ani na sonu. Nevěděl to nikdo z mého okolí,“ svěřila se Míša Kuklová na úvod a začala popisovat, jak strastiplná byla její cesta, než se dozvěděla diagnózu.

Po prvním vyšetření na mamografu si dál myslela, že je zdravá, přestože cítila změny v citlivosti prsu. Ani další pečlivé vyšetření nic neodhalilo. „Dohodla jsem se na biopsii pro klid duše mé i lékařek. Nález byl pozitivní,“ prozradila herečka.

„Nádor byl vidět až na magnetické rezonanci a byl velký. Díky tomu jsem podstoupila operaci obou ňader a odebrání dvanácti uzlin. Když vše dobře půjde, jen se zařadím mezi ženy, co mají silikony. Léčbu mám zatím pouze hormonální,“ napsala.

„Poselství, které chci sdělit je, že mamograf je důležitý, zachytí většinu nádorů a včas, ale samovyšetření a vnímání, co nám tělo říká, nepodceňovat. Kdybych věděla, co vím dnes, přišla bych dřív. Nikdo ale nepochybil a věřím v bezproblémové uzdravení,“ dodala Kuklová a poděkovala všem zdravotníkům, kteří se o ni starají.

Témata: Michaela Kuklová