Karel Gott (†80): Tohle dělal krátce před smrtí! Výsledek je na světě!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. dubna 2020 9:03

Karel Gott (†80) byl těsně před svým odchodem bezpochyby velice vyčerpaný, přesto se ještě snažil udělat něco, co by tu po sobě zanechal. Teď můžeme poprvé spatřit výsledek jeho práce.

Karel Gott (†80) stihl před svým odchodem řadu věcí, o kterých se tak úplně nevědělo. V posledních týdnech jeho života vznikl například křišťálový odlitek jeho dlaně, který nechali vyrobit provozovatelé litoměřického Muzea Křišťálový dotek. Podle původních plánu už ho v těchto dnech měli obdivovat lidé.

Podle informací webu denik.cz mělo slavnostní odhalení otisku dlaně Mistra proběhnout v pátek 27. března v rámci zahájení turistické sezony. Zatím se k ní ovšem dostali pouze lidé z webu blesk.cz, kteří zveřejnili fotku díla.

„Jsou na ní znatelné i všechny její kapiláry. V přeneseném slova smyslu je to vlastně taková posmrtná maska,“ svěřil se webu majitel muzea Jan Huňát. Odlitek získali loni v září, tedy pár týdnů před smrtí Gotta.

Křišťálové ruce mají vzniknout tři. Jednu pochopitelně dostane vdova Ivana Gottová, druhá a třetí zůstanou v Litoměřicích, přičemž jednu z nich se budou moci návštěvníci osahat. „Té se lidé mohou dotýkat do omrzení a pocítit tak, jaké to bylo či je podat si ruku s tou či onou osobností. Je to, jako by ta ruka byla živá, jen je studená,“ dodal Huňát.

Témata: Karel Gott