Lucie Šafářová smutní: Tahle zpráva ji pořádně zasáhla!

Lucie Šafářová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. dubna 2020 10:09

Lucie Šafářová už se sice kvůli mateřským povinnostem tenisu aktivně nevěnuje, přesto dál sleduje, jak se tomuto sportu daří. Kvůli koronaviru ale nastaly špatné časy. Zvlášť jedna zpráva bývalou tenistku velice zasáhla.

Lucie Šafářová se po porodu dostává zpátky do formy, doma cvičí společně s partnerem Tomášem Plekancem, který se udržuje ve formě po oznámení o předčasném ukončení hokejové sezóny. Neznamená to však, že by se chystala zpátky na tenisové kurty. To ostatně ani není možné.

Tento týden bylo mimo jiné oznámeno, že se neuskuteční nejslavnější tenisový turnaj světa Wimbledon. Zástupci mužské asociace ATP a ženské WTA vzápětí oznámili, že se tenisové turnaje nebudou hrát minimálně do 13. července.

Šafářovou tato zpráva pochopitelně zasáhla. „Je smutné slyšet, že museli letos zrušit Wimbledon! Přestože jsem už skončila, mám na něj skvělé vzpomínky a bude mi chybět, že ho nemůžu sledovat! Zdraví je ale vždycky na prvním místě,“ napsala na instagramu. 

Ještě více pochopitelně zpráva zasáhla stále aktivní hráčky. „Pro mě je to docela zásadní. Je to turnaj, který mám ze všech nejraději a je jasný proč. Na druhou stranu jsem asi už déle čekala, že to nepůjde. Momentálně jsou důležitější věci na světě, než je tenisový turnaj. Beru to, jak to je,“ uvedla Petra Kvitová, dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Témata: Lucie Šafářová