Josef Laufer dál leží v nemocnici: Pomníky nemám rád, přiznal!

Josef Laufer (autor: Andrea Vernerová) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. dubna 2020 9:01 | Aktualizováno: 4. dubna 2020 21:18

Josefa Laufera v březnu zradilo zdraví, už více než dva týdny leží v nemocnici v umělém spánku. Když mu ještě loni sloužilo, prozradil, jak se udržuje ve formě. A také řekl zajímavou věc o "pomnících zaživa".

Osmdesátiletý Josef Laufer leží už přes dva týdny v jedné z pražských nemocnic v umělém spánku, do kterého jej uvedli lékaři poté, co se při plánované operaci objevily nečekané srdeční komplikace. Přitom ještě loni, kdy legendární zpěvák slavil kulatiny, mu zdraví sloužilo na výbornou. 

Laufer dokonce v rozhovoru pro novinky.cz odpovídal na dotaz, jak se udržuje v tak dobré kondici. „Číňané říkají, že kámen, který letí, neobrůstá mechem. Člověk musí být neustále v pohybu. A nesmí přestat. K tomu jsou ještě třeba i nějaké genetické předpoklady, a hlavně vůle,“ vysvětloval tehdy.

Oblíbený herec a zpěvák tou dobou vůbec nechtěl slyšet o tom, že už by měl pomalu začít bilancovat, i když se ho někteří lidé snažili přesvědčit o opaku. Chtěli po něm, aby napsal paměti.

„Stále to po mně někdo chce, ale nechce se mi do toho, nemám rád pomníky zaživa. Místo toho píšu písňové texty, těch mám na svém kontě kolem pěti set a povídkové knížky. Nedávno mi vyšla už třetí,“ řekl Laufer.

Témata: Josef Laufer