Jaroslav Dušek chce vysvětlení: Proč mu smazali kontroverzní pořad o koronaviru?!

Jaroslav Dušek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. dubna 2020 9:01

Oblíbený herec Jaroslav Dušek v poslední době natáčí pořady o vážných tématech, naposledy si ale tak trochu naběhl. Nyní žádá vysvětlení, proč mu smazali video, kde se řešil koronavirus.

Koronavirus je neskloňovanější slovo posledních týdnů a platilo to i v pořadu Jaroslava Duška Duše K. Jeden z hostů oblíbeného herce v něm navrhoval poměrně diskutabilní způsob léčby nového onemocnění.

„Ráno si vezmeš antabus, odpoledne nebo k večeru glukonát měďnatý, případně zinečnatý. Tato látka působí na jeden bod, na nakaženou buňku, která spáchá sebevraždu,“ konstatoval léčitel Milan Calábek. Právě šíření těchto vědecky nepodložených informací nejspíš vedlo ke smazání pořadu z YouTube.

Tam video umístilo Divadlo Kampa zhruba v polovině března. Po odstranění pořadu se samozřejmě začalo zajímat, proč se tak stalo, čím byl obsah závadný. Herec a jeho kolegové se ovšem dočkali pouze generických odpovědí.

V nich podle webu plzen.rozhlas.cz stálo, že došlo k porušení pravidel komunity. „Dál už nám YouTube neodpověděl nic, komunikovali jsme spíš s nějakým algoritmem nebo robotem. Všichni se vymlouvají, nikdo vlastně jakoby neví, co se stalo,“ řekl serveru Dušek.

Témata: Jaroslav Dušek