Koronavirus aktuálně připravil o práci i herce a zpěváky! Co dělají?

Dagmar Havlová 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. března 2020 12:12

Koronavirus a s ním spjatá vládní opatření připravily o práci tuzemské herce i zpěváky, protože je zakázaná prakticky veškerá umělecká produkce. Co teď vlastně slavné osobnosti dělají?

Mnoho známých osobností se pustilo do činnosti, kterou momentálně provozuje velká část národa. Nedostatkové roušky pro zdravotníky i všechny ostatní lidi šije např. bývalá první dáma Dagmar Havlová či zpěvačka Lucie Bílá, která se v mládí využila krejčovou.

Na roušky se daly i podnikatelky z řad celebrit. Veronika Kopřivová dává potřebným jen část z nich, zbytek prodává na internetu. Celé Česko pak pobouřila Nela Slováková. Vítězka Hotelu Paradise roušky rovněž prodává, ovšem nestíhá je dodávat, a tak už dokonce čelí trestním oznámením.

Zákaz divadelní produkce v prvních dnech rozrušil Jana Hrušínského či manželku herce Romana Vojtka. Petra Vojtková se svým mužem už se přes počáteční zklamání přenesli. Dokonce začali koncertovat prostřednictvím sociálních sítí.

Živé koncerty přes tzv. streamy jsou jinak doménou hudebníků, někteří z nich se snaží na nastalou situaci hbitě reagovat. Kupříkladu Xindl X složil píseň Roušky, která však spustila spor s kolegou Michalem Davidem. 

Témata: Dagmar Havlová Lucie Bílá Veronika Kopřivová Nela Slováková Petra Vraspírová Xindl X Michal David