Česká hokejová legenda udivuje! Tohle dělá v době pandemie!

Hokej ČR, extraliga

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. března 2020 20:55

Bývalý vynikající hokejový obránce Tomáš Kaberle přiložil v krizi způsobené pandemií koronaviru ruku k dílu a obstarává pro svoji ženu rozvážku jídla.

Provoz její restaurace v Torontu omezila opatření proti šíření nákazy onemocněním COVID-19, protože stejně jako v dalších podnicích v provincii Ontariu není možná konzumace v zařízení. A tak se na žádost své choti zapojil i věhlasný bek, aby rodinný podnik podpořil.

Jako známá osobnost, která strávila hlavní část hráčské kariéry v místním klubu Toronto Maple Leafs, se Kaberle setkává při předávání balíčků s pokrmy s úsměvnými reakcemi. "Zákazníci se chichotají, dělají fotky nebo se zvědavě dívají a říkají, že mě odněkud znají," řekl stanici CBC Kaberle, který v kanadském celku strávil dvanáct sezon. "Baví mě to. Pokud mohu v tomto čase vyvolat na jejich tváři úsměv, udělám cokoliv," dodal.

Setkává se i s tím, že si zákazníci žádají právě jeho služby opakovaně. "Prostě zábava," řekl Kaberle. Jen žádostem o autogramy nemůže vyhovět, protože si kvůli hrozbě nákazy musí držet od zákazníků odstup.

Ve složité době byznysu každopádně pomáhá, že má slavného doručovatele porcí, byť prý iniciativa nevzešla z jeho strany. "Nebyl to úplně jeho nápad, trochu jsem ho ponoukla. Požádala jsem ho o pomoc a on řekl, že jasně, že udělá cokoliv," řekla Kaberleho žena Julia, jež provozuje restauraci se sestrou.

Témata: Tomáš Kaberle